De volgende stap

VulpennenTwee jaar geleden richtte ik Rosetta Lingua op en ik ben nog elke dag blij dat ik deze stap heb genomen! Nog tevredener ben ik (achteraf) met de beslissing om mij als tekstschrijver te gaan specialiseren in een specifiek onderwerp (namelijk onderwijs en onderzoek). Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in relatief korte tijd veel opdrachten op het gebied van met name onderwijsinnovatie heb kunnen doen, en als gevolg daarvan de nodige expertise op dit gebied heb kunnen opbouwen.

Afbeelding: Keith Williamson

Maar nu is het wat mij betreft tijd om een volgende stap te gaan zetten. Ik wil het onderdeel Onderzoek in mijn slogan Rosetta Lingua- Tekst en Research op het gebied van Onderwijs en Onderzoek meer eer gaan aandoen en wil daarom mijn activiteiten binnen dit gebied gaan uitbreiden (onder andere door een netwerk te creëren en mijn kennis over bepaalde thema’s te vergroten). Ik heb een grote, aangeboren honger naar kennis en daarom ben ik enorm geïnteresseerd in verschillende soorten van wetenschappelijk onderzoek. Ik wil betrouwbare kennis selecteren, verzamelen (zie ook mijn eerdere blog Werken volgens mijn hartsmotief en ontsluiten voor een breed publiek, zodat we allemaal kunnen profiteren en voortbouwen op de resultaten van studies over de gehele wereld. Wie heeft er tips voor mij om de juiste ingangen op dit gebied te vinden?

Een greep uit mijn interesses op wetenschappelijk gebied en de bijbehorende vragen die mij intrigeren:
-Alles wat met geschiedenis te maken heeft (van de veroveringstocht van de Hunnen, de ontdekking van Amerika tot de verspreiding van de moderne mens over de wereld)
-Onderwijskunde (hoe kan het onderwijs worden verbeterd (bijvoorbeeld met ICT), welke effecten hebben specifieke onderwijsmethoden nu eigenlijk en hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit??)
-Taalkunde en taalverwerving (hoe verwerft een kind een taal en hoe verschillen talen van elkaar, hoe hebben ze zich ontwikkeld?)
-Geologie (hoe zijn de Alpen ontstaan bijvoorbeeld?)
-Sterrenkunde/astronomie: (Hoe is het universum opgebouwd en hoe zit het nu met zwarte gaten? Is kolonisatie van Mars mogelijk??)

Waarschijnlijk gaan de meeste studies over specifiekere vragen dan de bovenstaande, die te ‘groot’ zijn om in 1 of een groter aantal onderzoeken te beantwoorden. Maar vele onderzoeken samen leiden ertoe dat in ieder geval een deel van die vragen kan worden beantwoord, en ik zou er graag aan meewerken om die antwoorden toegankelijker te maken voor wie daar dan ook maar in geïnteresseerd is!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef antwoord op de volgende vraag zodat we zeker weten dat je een persoon bent *